Ser entrenador de futbol és una de les fantasies infantils més freqüents, però passats els anys, amb una bona formació com a futbolista, aquesta fantasia pot convertir-se en una gran opció laboral.

T’agradaria treballar com a entrenador de futbol en un equip? Continua llegint i et resoldrem els dubtes.

En aquest article t’explicarem com ser entrenador de futbol, quins són els requisits i quins títols poden acreditar la teva formació com a entrenador professional.

Què necessito per ser entrenador?

Laureano Ruiz (una de les persones més sàvies que existeixen en el món del futbol) diu que el 70-80% dels joves que practiquen futbol poden arribar a ser professionals si compleixen aquestes tres condicions:

a) Tenir condicions per a la pràctica d’aquest esport
b) Tenir una gran perseverança en el treball
c) Tenir un bon mestre, un bon entrenador de futbol.

Per aquests 3 motius, per assegurar la futura qualitat del futbol, és necessari formar grans entrenadors que seran una figura vital en el desenvolupament dels jugadors.

Un entrenador de futbol ha de complir els següents requisits:

• Haver jugat a futbol (no necessàriament haver estat professional) per tenir coneixement del joc i per prendre les millors decisions en les accions de joc.
• Ser un bon pedagog. Dominar les destreses tècniques i tàctiques no és suficient.
• Ha de ser entusiasta i motivador i ha de transmetre una actitud molt positiva.
• No ha d’obsessionar-se a guanyar. Ha d’inculcar al jugador que la victòria i la derrota formen part del joc.
• És indispensable que conegui les particularitats de cada edat: ha de tenir la capacitat d’estructurar entrenaments, continguts i mètodes en funció de l’edat dels nens.
• Ha de saber diferenciar si el jugador té condicions o no i, si en té, en quin lloc ha de col·locar-lo.
• Saber detectar els defectes del jugador i ser capaç de corregir-los amb una bona formació.
• Durant el partit, ha de saber veure com transcorre i prendre les decisions i mesures correctores ràpidament per aprofitar el potencial de l’equip (canvi de jugadors, permuta de posicions, variació del pla de joc, etc.).
Si compleixes aquests requisits, continua llegint! Pots ser un gran entrenador de futbol!

Com ser entrenador de futbol?

Des d’H8S World, la divisió d’H8S Futbol que s’encarrega de la creació de programes especialitzats tant de l’àmbit nacional com de l’internacional, promovem i fomentem la formació d’entrenadors de futbol.

El futbol ha de disposar de tècnics professionals ben capacitats dins i fora del camp. Com a professionals, hem de protegir tots els nostres futbolistes de l’exposició a entrenadors que no posseeixen una formació adequada ja que això podria tenir un efecte negatiu tant en el seu desenvolupament físic com en el psicològic o el tècnic.

A l’escola de futbol H8S World, podràs contractar el curs d’entrenador de futbol que més s’adeqüi a les teves necessitats. Els nostres programes, totalment personalitzats, desenvolupen des de cursos d’entrenador de futbol bàsics fins a cursos d’actualització i especialització per a tots aquells futbolistes que vulguin convertir-se en entrenadors de futbol o preservar i millorar la seva preparació tècnica mitjançant una formació professional.

I tu? Estàs buscant un curs d’entrenador de futbol amb garanties d’èxit? Consulta els nostres cursos i comença a construir el teu futur futbolístic!

Contacta ara mateix amb nosaltres i t’informarem sense compromís sobre els nostres programes per ser entrenador de futbol.

Segurament has sentit a parlar de l’entrenament invisible de l’esport. Si encara no tens clar aquest concepte i la seva importància, en aquest article volem explicar-te què és l’entrenament invisible en el futbol i per què és tan important conèixer-lo.

Què és l’entrenament invisible?

Aquest terme és el fet diferencial entre els bons esportistes i els millors. Quan es parla de l’entrenament invisible en el futbol, es fa referència a tot allò que l’esportista fa fora de l’entrenament i que pot repercutir-hi sense ser-ne conscient.

Són aspectes i hàbits que s’han d’educar i treballar per millorar el rendiment esportiu, la recuperació i la motivació. Per aquesta raó, s’ha de tenir en compte que l’entrenament invisible ha de ser una part més en la preparació física del jugador.

Com millorar en el futbol amb un entrenament invisible?

A continuació destacarem els 4 factors clau que s’han de cuidar en l’entrenament invisible d’un futbolista, un entrenament que dura 24 hores al dia.

1. Alimentació

És important seguir els hàbits alimentaris correctes per ingerir els nutrients essencials que un futbolista necessita.
a) Proteïnes per ajudar a la fabricació i recuperació del teixit muscular i per evitar la degeneració del múscul.
b) Greixos per mantenir les reserves d’energia del cos i no perdre rendiment.
c) Hidrats de carboni per donar al cos l’energia necessària per fer esforços físics.

També és molt important mantenir l’organisme hidratat amb aigua, vitamines i minerals, que serveixen per regular els processos fisiològics del cos. Una hidratació inadequada por ser la principal causa d’un rendiment esportiu baix. És per aquest motiu que ens hem d’hidratar tant durant l’activitat física com després de l’entrenament.

Què s’ha de menjar?

Un 50% del que un esportista ha de menjar han de ser hidrats de carboni. L’altre 50% ha d’estar compost per greixos i proteïnes. Tot i això, no hem d’oblidar que cada cos té el seu propi metabolisme. Els experts en nutrició poden recomanar una dieta sana i equilibrada que s’adapti a les necessitats de cada futbolista. Cal recordar que una alimentació desequilibrada por produir greus malalties.

2. Descans

El descans d’un futbolista és tan important com un entrenament. Forma part del procés de recuperació del jugador i garanteix a l’organisme el màxim potencial per jugar bé a futbol.

Hem de saber diferenciar les 3 fases de descans d’un jugador:

1. Durant l’entrenament. En l’entrenament es pateix un desgast físic important que s’ha de compensar amb una recuperació correcta. L’entrenador s’encarrega de realitzar els descansos correctes al llarg de l’entrenament perquè el cos es recuperi després de cada esforç i per evitar la degradació muscular i la fatiga.

2. Dormir. Quan dormim, el nostre metabolisme té la capacitat de regenerar les cèl·lules mare mitjançant l’eliminació de residus. Es recomana dormir entre 7 i 9 hores diàries, respectant els horaris tant a l’hora d’anar a dormir com d’aixecar-se.

3. Descans personal. És important també que el jugador disposi de temps lliure per al seu descans personal i per relaxar-se.

3. Higiene

Un jugador de futbol ‒i un esportista en general‒ ha de controlar la seva higiene. En cas contrari, podria perjudicar el seu rendiment o influir negativament en el jugador. Per aquest motiu, a les acadèmies i campus H8S Futbol ajudem a crear rutines horàries i hàbits saludables entre els jugadors:

⁃ Cura corporal. Dutxar-se després de cada entrenament amb sabons neutres i eixugar-se bé al finalitzar, així com tenir cura dels peus (ungles i durícies).

⁃ Cura bucal. Rentar-se les dents i fer una revisió dental periòdica per tenir una bona salut dental. Una infecció bucal pot provocar problemes musculars i disminuir les defenses del jugador.

⁃ Material esportiu. Ha d’estar en condicions òptimes per a la pràctica de l’esport. Per exemple: evitar cordons desgastats, mantenir la roba d’entrenament neta, les proteccions en bon estat, etc.

4. Mètodes de recuperació

Hem de tenir en compte diferents factors que estimulen i garanteixen la recuperació del jugador, com ara:

– Bona programació de l’entrenament
– Descans actiu (és a dir, no finalitzar bruscament l’entrenament)
– Respectar els descansos passius de l’entrenament (no fer res més mentre es descansa)
– Bona alimentació
– Estiraments actius i passius
– Cures professionals (massatges, hidroteràpia, fisioteràpia, electroteràpia)

Moltes persones poden pensar que l’entrenament invisible és només per a esportistes d’elit, però a H8S Futbol defenem que cadascun dels nostres jugadors ha d’actuar com un autèntic professional.

A l’acadèmia de futbol H8S i H8S Campus, entrenem els nostres jugadors amb el mètode H8S Futbol i els eduquem per obtenir aquests hàbits essencials que milloren el rendiment futbolístic.

Vine i descobreix les acadèmies H8S Futbol!

ATENCIÓ! En cas de lesió d’un jugador sempre s’ha d’acudir a un professional mèdic perquè la diagnostiqui correctament i recomani el tractament més adequat per a la recuperació. Una mala recuperació pot afectar el jugador per sempre.

El 25% dels esportistes presenten algun tipus de lesió un cop a l’any. Si com a entrenador de futbol vols advertir els teus jugadors o com a jugador has patit una lesió durant un entrenament o un partit, en aquest article t’ajudarem a diferenciar les lesions més comunes que poden afectar un jugador.

Les lesions futbolístiques que afecten principalment el teixit muscular són les més freqüents en el futbol. Hem de tenir en compte que sovint hi influeixen els mals hàbits en la rutina del jugador.

Quines són les lesions de futbol més comunes?

Les lesions més comunes en el futbol són les distensions (strain en anglès): esquinçaments, trencaments, elongacions o estrebades.

Són lesions que produeixen mal en alguna part de la unitat musculotendinosa (múscul, tendó o unió/inserció) ocasionada per un ús excessiu (strain crònic) o una tensió excessiva (strain agut).

Com es classifiquen les lesions musculars?

Les lesions musculars es poden classificar segons el grau de gravetat ‒lleu (1r grau), moderat (2n grau) i sever (3r grau)‒ o segons el tipus de lesió muscular.

Tipus de lesions musculars

Existeixen dos tipus de lesions per distensió:

1) Distensió crònica: és una lesió que causa fatiga muscular i conseqüentment espasme muscular per una deficiència en el subministrament sanguini al múscul (denominat isquèmia).

2) Distensió aguda: és una lesió resultat d’una força aplicada al múscul de manera violenta. En aquest cas, existeixen diferents tipus segons la quantitat de fibres musculars implicades:

• Estrebada muscular o esquinçament fibril·lar: és la causa de distensió aguda més comuna. La lesió està provocada per l’esquinçament d’algunes microfibres arran d’estrebades violentes de les fibres musculars.

• Esquinçament parcial o estrip: la lesió està provocada per diverses fibres trencades.

• Esquinçament total: la lesió apareix degut a un trencament complet del múscul. Aquest tipus de lesió és conseqüència d’un traumatisme intern associat a un fort impacte extern.

Com prevenir las lesions de futbol?

Per saber com prevenir les lesions, et recomanem que llegeixis el nostre article sobre l’entrenament invisible en el futbol. En cas de lesió, el més convenient és visitar un professional mèdic.

A H8S Futbol ens esforcem per ensenyar als nostres jugadors els millors hàbits futbolístics per la prevenció de les lesions durant l’entrenament i els partits.